top of page

PWR förlänger kontraktet med Mikaela Åhlin-Kottulinsky som siktar på STCC-guldet

Pressmeddelande:


Mikaela Åhlin-Kottulinsky gjorde debut i STCC med PWR Racing 2017 efter en rad år ute i Europa. Sedan dess har hon hunnit bli historisk både som den första kvinnan att vinna ett STCC-race och kvalat pole position.


Utöver det har Mikaela tillsammans med PWR Racing och CUPRA tagit flertalet pallplatser och segrar. Nu signar PWR Racing och Mikaela för ytterligare två år tillsammans i jakten på mästerskapstitlar och utveckling av framtidens motorsport. Samtidigt byter PWR Racing namn från SEAT Dealer Team till CUPRA Dealer Team.


– För de projekt som PWR Racing driver och är högst inblandade i, så ser jag på vårt samarbete med spänning! En övergång till en eldriven och mer hållbar motorsport är något jag brinner för precis som PWR, likaså att få fler kvinnor till motorsporten – inte bara som utövare utan på andra positioner också. Tillsammans med PWR har jag uppnått drömmen att som första kvinna vinna ett race i STCC, nu ser jag fram emot att jobba med dem mot min nästa dröm, att som första kvinna vinna mästerskapet, säger Mikaela Åhlin-Kottulinsky.


– Vi är väldigt glada att fortsätta arbeta tillsammans med Mikaela. Hon är en av de bästa förarna i Sverige, en viktig del i teamets målsättningar och ett naturligt inslag i PWR-familjen. I ett mästerskap som STCC är lagbygget en av de största pusselbitarna för att lyckas långsiktigt, det räcker helt enkelt inte med en massa individer, säger Daniel Haglöf, vd på PWR Racing.


Mikaela görs sällskap i teamet av tidigare signade Robert Dahlgren. Tillsammans utgör de PWR Racings förarduo i STCC 2021. De båda förarna fortsätter tävla med den till fjolåret nya bilen CUPRA Leon Competición. I takt med att CUPRA ökar sin närvaro på den svenska marknaden blir nu också PWR Racing ett CUPRA Dealer Team.

SEAT och sedermera CUPRA har ända sedan 2016 varit en stark partner till PWR Racing och bidragit till otaliga racesegrar, pallplatser och inte mindre än fyra mästerskapstitlar. Teamets partnerskap med CUPRA grundar sig i en stark drivkraft att utveckla både motorsportarenan och morgondagens personbilar mot en mer hållbar framtid.


– Vårt partnerskap med PWR Racing har varit en viktig del i både SEAT och CUPRAs tillväxt på den svenska marknaden. Vi ser fram emot fler framgångsrika säsonger ihop när SEAT Dealer Team nu övergår till ett CUPRA Dealer Team, säger Per Brinkenberg, märkeschef på SEAT och CUPRA Sverige.


Årets STCC TCR Scandinavia-säsong består av sex tävlingshelger och startar den fjärde juni på Ljungbyhed Park i Skåne. Klassiska Anderstorp gör åter entré i mästerskapet efter ett år vid sidlinjen. Säsongen avslutas sedan med final på Ring Knutstorp 8-9 oktober.

– Vi på STCC är väldigt glada och stolta över att både PWR Racing och CUPRA väljer att ytterligare ett år nyttja mästerskapet som en plattform för att synas och utvecklas. Det är också väldigt positivt för mästerskapet att både Mikaela och Robert står på startlinjen 2021. Det är två starka karaktärer med hög popularitet bland mästerskapets fans. Efter en väldigt speciell 2020-säsong hoppas vi nu på ett år med publik på läktarna och stark tillväxt för mästerskapet, säger Micke Bern, vd på STCC. PWR Racing Team, 05-02-2021
Comments


Recent Posts
Search By Tags
Inga taggar än.
bottom of page